11 de nov. 2014

El grup feixista Democracia Nacional fa el ridícul el 9-N

El partit ultra Democracia Nacional havia amenaçat amb mobilitzar “centenars” de militants a Cardedeu per evitar que es votés el 9-N

La concentració convocada per Ana Castillo va reunir tres persones

Llibertat.Cat 11/11/2014

Fa una setmana la militant del partit ultradretà Democracia Nacional a Cardedeu Ana Castillo (ex-secretaria del PP a Sant Antoni de Vilamajor i ex-candidata de Plataforma per Catalunya a Cardedeu) va anunciar que el seu partit reuniria “centenars” de militants a Cardedeu per evitar que el dia 9 es votés. En realitat la concentració feixista del dia 9 a Cardedeu va reunir 3 persones (al migdia encara esperaven que vingués un autocar de Madrid amb els centenars de militants però els reforços mai van arribar).

Durant la concentració ultradretana els Mossos d’Esquadra van identificar els 3 membres del partit (Ana Castillo, el seu marit Eduardo Lera Benavides i un tercer militant) trobant-se amb la sorpresa que Lera Benavides tenia un assumpte pendent amb la justícia per una causa relacionada amb la violència domèstica. L’any 2005 Eduardo Lera Benavides va ser sentenciat a tractament psiquiàtric per difondre en diferents mitjans de comunicació que la seva dona (ara ex-dona) era amant del comte Lecquio i que la seva filla era d'aquest. La magistrada del Jutjat penal número tres de Santander va condemnar Eduardo Lera Benavides al tractament psiquiàtric i al pagament d'una indemnització a la seva dona, de la qual es trobava en tràmits de separació, de 6.000 euros, si bé l'absolia del delicte d'injúries del qual havia estat acusat en aplicar l'eximent completa de l'article 20.1 del Codi penal, que s'aplica a qui en el moment de cometre la infracció penal, a causa de qualsevol anomalia o alteració psíquica, no pugui comprendre la il·licitud del fet o actuar d'acord amb aquesta comprensió. L’acusat s’havia de sotmetre a tractament mèdic psiquiàtric per un especialista del Servei Càntabre de Salut, durant el termini de dotze mesos, amb informes mensuals. La detenció del passat dia 9 de novembre pot estar relacionada amb el no compliment d’aquesta sentència ja sigui perquè Lera no ha pagat la multa o perquè no ha acabat el tractament psiquiàtric.

Democracia Nacional no es va limitar en fer el ridícul a Cardedeu perquè també va participar en el desastrós intent d'assalt de l'Escola d'Hosteleria de Girona on cinc ultradretans van intentar trencar una urna sense aconseguir-ho ja que van ser expulsats i retinguts pels votants i posteriorment detinguts pels Mossos d’Esquadra. Un integrant d’aquest grup d’assaltants frustrats és un militant gironí de les joventuts de Democracia Nacional anomenat Lluis Serrat que es va posar a plorar quan va ser retingut a les portes del punt de votació. La web de Democracia Nacional Joven ha fet una recopilació de les seves “gestes” durant el 9-N.


 -.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada