30 de set. 2013

Els assaltants de la Blanquerna criden a anar a Barcelona després d'haver cremat estelades

Uns quants grups feixistes es van aplegar ahir a Cercedilla (Madrid), en un acte previ al 12 d'octubre
Acte d'ahir a Cercedilla.
Uns quants grups feixistes espanyols van fer ahir una cremada d'estelades a Cercedilla (Madrid) com a acte preparatori del 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. L'acció la convocava la plataforma Espanya en Marcha, formada per la Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional, és a dir, els grups que van assaltar la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid l'Onze de Setembre. Els convocants no van permetre que la premsa s'hi acostés, i avui han difós les imatges de l'acte.

Per assistir a la cremada d'estelades, l'organització havia establert un procés d'inscripció totalment secret i controlat, amb el propòsit d'evitar els periodistes. Les entrades s'havien de pagar en una botiga virtual de material feixista i deixar-hi les dades de contacte. Després, els organitzadors es posaven en contacte amb l'interessat per assegurar-se que no era cap periodista. Un cop segurs de la identitat del sol·licitant, li donaven l'adreça exacta de la finca on es feia l'acte.

Acte d'ahir a Cercedilla.
Vindran a Barcelona el 12 d'octubre

La plataforma que aplega aquests grups feixistes (La España en Marcha) va ser la mateixa que va convocar l'atac violent a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid, la llibreria Blanquerna, l'Onze de Setembre. L'acte de dissabte va servir per a recaptar diners per anar a Barcelona el 12 d'octubre. En aquesta convocatòria de Barcelona amenacen d'anar a 'caçar separatistes'. Diuen que faran una manifestació per carrers de la ciutat i que acabaran amb un acte a Montjuïc al punt de migdia.



El batlle de Cercedilla, contra la concentració feixista

L'ajuntament d'aquest petit municipi madrileny va emetre un comunicat per desvincular-se totalment de la cremada de banderes i per condemnar l'acte feixista. El batlle, Javier de Pablo, va dir que s'havia organitzat un dispositiu de la guàrdia civil per evitar possibles incidents. A més, va voler deixar clar que l'ajuntament no havia autoritzat cap acte d'aquest estil ni n'autoritzaria cap.

Atac falangista a Blanquerna,
delegació de la
Generalitat de Catalunya a Madrid
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada